BAHAN-BAHAN::
bahan A
- 1 ekor ayam
- 2 batang serai
- 5 helai daun limau purut
- 3 sudu kicap pekat
- 2 sudu sos tomato
- minyak masak utk menumis
- garam
bahan B (Kisar)
- 20 cili kering (ikut rasa sendiri klu nak pedas blh buh bnyak)
- 5 biji bawang merah
- 1 labu bawang besar
- 3 ulas bawang putih
- sedikit halia
- air
cara-cara::
potong ayam sais yg biasa kita potong..kemudian bersihkan ayam
panaskan minyak..tumis bahan kisar..hingga wangi dan garing..
masukkan daun limau purut, kicap,sos tomato dan garam..kacau hingga sebati
akhir sekali masukkan ayam..dan masak sampai ayam betul-betul masak dan pecah minyak...
dah siap...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan